• Handgjorda produkter från Abies Creative

Highland - Sheeps Wool

  • 189 kr

Detta är ett traditionellt obehandlat ullgarn i en mörkgrå melerad färg.

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Kontakta mig för information om den är på väg in igen. [email protected]

Detta är ett traditionellt obehandlat 4-trådigt ullgarn. Det är inte lika mjukt som merinogarnerna, men istället mycket varmt och går bra att tova/valka om du vill. 

Sheeps wool är mörkgrått med stora partier som är ändå mörkare. Detta garn passar utmärkt till tröjor, vantar, mössor mm. Att det är fyrtrådigt gör att det upplevs som betydligt tjockare än andra garner med samma sträckning.

Specifikation:
100g/härva
100 % Non Superwash  Peruvian Highland Wool
420 meter / 100g. 

Detta är ett handfärgat garn, vilket innebära att variation i färgerna kan uppstå. Varva gärna två nystan när du använder dem för att det ska synas så lite som möjligt. 

Om du vill ha garn till ett större projekt? Kontakta mig så färgar jag upp speciellt till dig så att du är säker på att du får samma färgbad på alla dina härvor. 

Färgen på bilden överensstämmer med verkligheten på min skärm, observera att olika skärmar kan visa färger väldigt olika. 

Handtvätt max 30 grader med ulltvättmedel. Tryck ut vattnet utan att vrida, plantorka. Jag har gjort vad jag kan för att färgen ska vara vattenfast. Trots det kan det förekomma att det färgar av sig lite vid första tvätten.